Miljö

Miljö

Visste du att vi i Norden, tillsammans med Tyskland, är världsledande på att återvinna de plastprodukter vi använder?

På Polynova Nissen strävar vi efter att uteslutande arbeta med produkter som har en låg miljöbelastning och huvuddelen av våra plastprodukter tillverkas av råvaran polyeten (PE). Vi stödjer FTI – Förpacknings- och tidningsinsamlingen som gör en mycket viktigt jobb med att se till att det svenska folket är medvetna om att det inte är plasten som förorenar – det är människan. Med information och utbildning kan vi lära oss en hel del om plaståtervinning.

Filmen visar processen för återvinning av plastemballage på ett mycket lärorikt sätt. Enligt FTI är plast ett material som kan återvinnas många gånger – hur många får du veta i klippet. Tack till FTI för lånet av filmen!

Miljövänlig polyeten

Polyeten är ett helt organiskt material som är mycket energieffektivt att producera. Tack vare plastens låga vikt minimeras även miljöbelastningen vid transport och lagerhantering. En polyetenprodukt kan återvinnas många gånger innan den slutligen går till förbränning i ett värmeverk. Vid förbränning bidrar polyetenplast, med sitt höga och mycket rena energiinnehåll, till att nödvändig temperatur uppnås och annat bränsle, såsom dieselolja, behöver därför inte tillsättas. De enda biprodukterna vid förbränningen av polyetenplast är koldioxid och vatten.

polynature
Polynova Nissen strävar kontinuerligt efter att erbjuda alternativa produkter som värnar om miljön.

En stor del av Polynova Nissens sortiment tillverkas av 100 % återvunnen råvara och vi kan erbjuda produkter tillverkade enligt Zero Carbon Footprint-metoden. Håll även utkik efter våra biologiskt nedbrytbara produkter under varumärket PolyNature™.

Läs vår Miljöpolicy här »

Certifikat