Skatt på plastkassar

Nyheter

18 februari 2020

Skatt på plastkassar

Sveriges regering vill uppnå EU:s mål om att varje person ska använda högst 40 plastbärkassar/person och år. Därför införs en punktskatt i Sverige. Den omfattar..

Läs mer »
19 mars 2019

Nya FTI-avgifter

Den 1 april uppdaterar FTI – Förpacknings- och Tidningsinsamlingen – sina avgifter för serviceförpackningar av plast för att motsvara den verkliga kostnaden för återvinningen: en..

Läs mer »
23 januari 2019

Hejdå till Nissensnurran

Efter många år i pallplastningsbranschen har vi beslutat att avsluta vårt engagemang gällande sträckfilmsmaskiner. För frågor gällande service, reservdelar och nya maskiner hänvisar vi till..

Läs mer »
7 juni 2018

Miljöfokus på nya produkter

PolyBLUE är en av våra grönaste sopsäckar, tillverkad av 100% återinsamlad och återvunnen LDPE. Certifierade säckar märkta med der Blaue Engel, så redan från start..

Läs mer »
7 juni 2018

Miljöfokus på nya produkter

Senaste tillskottet i vårt sortiment är en flergångskasse i PP Non-woven som kan återanvändas om och om och om igen.. Ta med den till affären..

Läs mer »
17 november 2017

Födelsedagsfirande

I november är det 42 år sen Polynova grundades. Detta vill vi fira med att erbjuda vårt smarta SopiStartkit för 42 kronor! Sopi är en..

Läs mer »
1 juni 2017

Vilken påse är bäst för miljön – papper, plast eller tyg?

Papper, plast eller tygpåse? Miljöboven är inte det du tror! Anna Lilja, ansvarig för miljö på Konsumentföreningen, intervjuades på TV4 – Nyhetsmorgon 31/5-2017 (länk till..

Läs mer »
22 mars 2017

FTI höjer avgiften på tillverkarförpackningar

Från den 1 april 2017 höjs avgiften på tillverkarförpackningar från 1,94 kr/kg till 2,10 kr/kg. Höjningen är ett steg i att uppnå de nya återvinningsmålen som..

Läs mer »
15 mars 2017
Plantbärkassar i olika storlekar

Plantbärkassar i olika storlekar

Snart töar snön bort och våren tittar fram. Missa inte att beställa nya plantbärkassar inför de kommande månadernas stora försäljning. Kassarna går även att få..

Läs mer »
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Certifikat